De Lamborghini Countach LPI 800-4 voor het eerst op de weg.

Body

Sant'Agata Bolognese, 15 Februari 2022 - Voor het eerst sinds zijn onthulling op Pebble Beach op 13 augustus 2021, gaat de Lamborghini Countach LPI 800-4 de weg op.

Bij deze speciale gelegenheid werd de gloednieuwe supersportwagen vergezeld door twee van zijn belangrijkste voorgangers: de eerste Countach LP 400 en de laatst geproduceerde Countach 25th Anniversary. Het dynamische debuut samen met twee protagonisten uit de historische collectie van het bedrijf leverde buitengewone en ongekende beelden op. 

DE NIEUWE LAMBORGHINI COUNTACH - SPECIFICATIES

 

De Countach LPI 800-4 levert een totaal vermogen van 814 pk; hij wordt aangedreven door een Lamborghini 6,5-liter V12-motor, die 780 pk levert, gecombineerd met een 48-volt elektromotor die direct op de versnellingsbak is gemonteerd en die een extra vermogen van 34 pk levert voor een onmiddellijke respons en verhoogde prestaties. De elektromotor wordt aangedreven door een supercondensator die drie keer meer vermogen levert dan een lithium-ionbatterij van hetzelfde gewicht.

De auto zal worden geproduceerd in een gelimiteerde oplage van slechts 112 stuks, die allemaal al verkocht waren voor de presentatie. Het aantal eenheden is een verwijzing naar "LP 112", de projectnaam die intern werd gebruikt tijdens de ontwikkeling van de eerste Lamborghini Countach. De Countach LPI 800-4 zal vanaf het eerste kwartaal van 2022 worden geleverd aan klanten over de hele wereld die het voorrecht zullen hebben om te rijden met een stukje automobielgeschiedenis dat opnieuw is uitgevonden voor de toekomst. 

countach
lamborghini countach
Lamborghini Countach
lamborghini countach

Nieuws

Image
Lamborghini X Van der Poel

Wereldkampioen wielrennen Mathieu van der Poel over de adrenalinekick op twee én vier wielen

Sant'Agata Bolognese, 18 december 2023 - Wielrenkampioen en eigenaar van de Lamborghini Urus [1], Mathieu van der Poel, is geen onbekende als het gaat om de kracht van adrenaline, zoals de nieuwste Lamborghini-video 'Beyond Speed' illustreert.

Image
Lamborghini Revuelto Opera Unica

De unieke Lamborghini Revuelto 'Opera Unica' maakt zijn debuut tijdens Art Basel Miami Beach 2023.

Sant’Agata Bolognese/Miami, FL 6 december 2023 – Automobili Lamborghini viert de belangrijke mijlpaal van haar 60e verjaardag door middel van kunst en presenteert een Revuelto 'Opera Unica': een uniek kunstwerk onthuld tijdens Art Basel Miami Beach 2023.

Image
Lamborghini Revuelto schuin zijaanzicht

FROM NOW ON: LAMBORGHINI REVUELTO

In het jaar dat het merk 60 jaar bestaat, presenteert Automobili Lamborghini de revuelto, de eerste supersport V12 hybride plug-in HPEV (High Performance Electrificied Vehicle)